Vastgoed kopen in Spanje met N3 vastgoed

ONZE WERKWIJZE

1. Kennismaking

Geef ons uw contactgegevens door via ons contactformulier, een mailtje via info@n3vastgoed.be of bel ons op 0475/72.65.57. Wij zouden tijdens dit eerste contact graag van u willen weten wat u precies zoekt ... een eigendom als belegging of voor eigen gebruik? Een mooie villa met privé zwembad aan één van de exclusieve en gekende golfresorts vanaf €300.000. Of toch liever een appartement met zeezicht aan een wandelboulevard in de stad? Of hebt u kinderen en dus liever een gemeenschappelijk zwembad vanaf €145.000? Hoe meer details u ons geeft betreffende uw woonwensen, hoe beter wij u kunnen helpen want het aanbod ter plaatse is quasi eindeloos! 

2. Onze zoektocht

Met die info kunnen wij dan aan de slag gaan!  Wij hebben het geluk samen te mogen werken met een BIV-erkende Vlaamse makelaar met een fysiek kantoor ter plaatse in Orihuela en hebben daardoor echt een vinger aan de pols. Hij woont en werkt al meer dan 15 jaar specifiek in deze regio en weet dus welke projectontwikkelaars en nieuwbouwprojecten aan de Belgische normen voldoen. Hij heeft dus weet van sommige opportuniteiten en ook welke projecten zelfs nog maar in de planning staan, waardoor u eventueel eerste keus hebt. Hebben wij onze selectie klaar, dan worden deze u voorgesteld tijdens een persoonlijke ontmoeting, bij u thuis of hier op kantoor. 

3. Inspectiereis

Dit wordt het eerste leuke gedeelte. U wordt ter plaatse op de luchthaven opgewacht door onze Nederlandstalige collega die samen met u de vooraf geselecteerde panden gaat bezoeken. Wij stellen u ter plaatse eventueel ook nog andere opportuniteiten voor die zich op dat moment op de markt kunnen voordoen. Zo een trip van enkele dagen is uiteraard ook de beste manier om de regio perfect te leren kennen ... waar voelt u zich thuis, wat zijn de prijzen in welke specifieke regio, ... Buiten het bezoeken van de panden blijft er uiteraard nog tijd over om de streek te bezoeken en te ontdekken.

4. Aankoop

De ideale eigendom gevonden? No stress ... wij begeleiden u 100% Nederlandstalig doorheen het gehele aankoopproces, tesamen met onze (verplichte) Nederlandstalige advocaat en in alle vertrouwen. De aankoop van een eigendom in Spanje verloopt namelijk anders dan in België. De notaris heeft namelijk een "kleinere rol", het is de advocaat die alles juridisch controleert, zoals bvb. checken of de vergunning en bankgarantie in orde is, en die de koopcontracten opstelt. Hij kan u ook helpen met het openen van een verplichte Spaanse bankrekening en het aanvragen van uw NIE-nummer. De sleuteloverdracht en definitieve eigendomsoverdracht gebeurt tijdens het verlijden van de akte bij de lokale notaris. Indien u hier niet  zelf aanwezig bij kan zijn, mag u ook altijd de advocaat een volmacht geven. De extra aankoopkosten voor de koper bedragen gemiddeld rond de 14% à 15% van de aankoopprijs, kosten van de advocaat en notaris inbegrepen.  Het hele proces duurt gemiddeld tussen de 8 en 12 weken, bij nieuwbouw uiteraard afhankelijk van de oplevering. We verkopen trouwens alleen nieuwbouwprojecten en werken uitsluitend met bouwpromotoren die een bankgarantie geven! En hebt u nog vragen ... weet dat u altijd terecht kan in ons kantoor in België en ons kantoor in Spanje/Orihuela.

5. Praktische afhandeling

Een heel groot voordeel ... u staat er ter plaatse niet alleen voor. Onze lokale Nederlandstalige makelaar kan u desgewenst verder helpen met de verschillende diensten die hij aanbiedt. Koopt u een eigendom als belegging, dan kan dit gaan van het zoeken naar een huurder tot het professioneel beheer van uw huurgelden. Koopt u een eigendom als tweede verblijf, dan kan sleutelbeheer of "property management" afgesproken worden om een oogje in het zeil te houden. Hierbij wordt uw eigendom periodiek bezocht waarbij de ramen en deuren eventjes worden geopend en de toiletten en afvoeren eens gespoeld. Wilt u als u aankomt dat de eigendom een schoonmaakonderhoud gehad hebben, uw zwembad onderhouden is, de boiler opgewarmd en de koelkast gevuld ... allemaal geen probleem! U zal verschieten welke mogelijkheden hier allemaal zijn, in uw eigen taal en tegen zeer democratische prijzen.

6. Genieten maar!

En dit wordt het definitieve leuke gedeelte. Genieten dus ... ofwel van de 300 dagen zon en Spaanse levenswijze ... ofwel van de huuropbrengsten.

Wilt u graag een overzicht van ons huidig aanbod contacteer ons via ons contactformulier, een kort mailtje via info@n3vastgoed.be of bel ons of stuur een sms via 0475/72.65.57.

  • Deel