Nieuws

Waarom wonen in Maasmechelen?

Maasmechelen staat vooral bekend als Limburgs shopping walhalla. Maar de gemeente aan de Maas is zoveel meer dan dat. Maasmechelen, dat is ook geïnspireerd worden door haar rijke geschiedenis, genieten van prachtige natuur, fietsen langs pittoreske dorpjes en culinaire verwennerijen. Wat maakt wonen in Maasmechelen zo bijzonder? Dat sommen we graag voor je op.


Dompel je onder in een rijke geschiedenis

Het Limburgse Maasland, waarvan Maasmechelen een onderdeel is, heeft een bloeiende geschiedenis die teruggaat tot de Romeinen. De strategische ligging op belangrijke Romeinse handelsroutes tussen Parijs - via Tongeren en Maastricht - en de Rijn zorgde voor een vroege ontwikkeling. Ook de Maas heeft doorheen de tijd bijgedragen aan de welvaart van het Maasland, eerst als belangrijke waterweg en vandaag als trekpleister voor toeristen. In de laatste 100 jaar is Maasmechelen drastisch veranderd door de komst van de mijnen. Recentelijk zijn de mijnsites en cités prachtig gerenoveerd en is hen nieuw leven ingeblazen: denk aan Maasmechelen Village met omliggende bioscoopzalen, hotels en restaurants. De sites rondom de mijnen zijn jaren met rust gelaten en vormen nu unieke natuurplekken.


Omring je met natuur

In en rond Maasmechelen vind je een enorme variatie aan landschappen, deels tot stand gekomen door de mijn- en ontginningsgeschiedenis: heide, bossen, mijnterrils en meertjes. Een paradijs voor wandelaars is de Mechelse Heide, één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen. Wissel wandelen door enorme dennenbossen af met paarsbloeiende heide. Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten op de zandduinen of in het speelbos.
Liever flirten met de Maas? Dat kan op de fiets! Fietsers kunnen hun hartje ophalen in Rivierpark Maasvallei met verschillende tochten langs idyllische Maasdorpjes.
In Maasmechelen bevindt zich ook de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, Connecterra, dat meer dan 5700 hectare beheerd en beschermd bos- en heidegebied bevat. Als je daar op de top van de terrils staat, waan je je in Scandinavië: een adembenemend landschap van ‘bergen en meren’ strekt zich voor je uit. Terwijl je je op een boogscheut bevindt van de oude mijngebouwen en Limburgs shoppingparadijs Maasmechelen Village!


Ga uitgebreid shoppen

Maasmechelen Village, de designer outlet shopping, is al sinds jaar en dag een gevestigde waarde in Limburg en vér daarbuiten. Ontdek er meer dan 100 boetieks met luxe merken aan aantrekkelijke prijzen. Of struin gewoon gezellig door het ‘dorp’ en geniet van een terrasje of etentje in een van de vele bistro’s en restaurants. Nog meer modieuze boetiekjes en hippe designers vind je in M2 shopping en in het gezellige centrum van Maasmechelen. Eens iets anders? In Eisden vindt er iedere zaterdagochtend de traditionele en gezellige markt plaats.


Geef toe aan je goesting

Heeft al dat wandelen, fietsen en shoppen je dorstig gemaakt? Dan zal het streekeigen speciaalbier Kompel, dat ode brengt aan de mijnwerker en het mijnverleden, je zeker smaken. Het unieke verleden en de mix van culturele invloeden in Maasmechelen proef je ook in de keuken met een groot en divers aanbod aan cafés, brasseries, restaurants, pizzeria’s en döner kebabzaken. Een toast uitbrengen? Wij zouden zeggen: laten we klinken op Maasmechelen, een gemeente waar genieten centraal staat, of dat nu in de natuur, in een boetiek of op een terras is.


Conclusie

Wie woont in Maasmechelen is een echte bofkont. Je woont vlakbij prachtige natuur die kan wedijveren met de mooiste plekjes op aarde, je kan naar hartelust shoppen en genieten van de lekkerste lokale gerechten en dranken.

Hebben we je overtuigd? Ben je op zoek naar een thuis in Maasmechelen? Wat denk je van wonen in één van de mooiste tuinwijken van Vlaanderen, op een steenworp afstand van een groot natuurpark? Wil je dichtbij alle faciliteiten wonen, maar toch afgesloten van de drukte? Dan is woonpark Citerra alles wat je zoekt! Citerra is een intiem, kleinschalig woonpark vlak naast Connecterra, de belangrijkste toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Kom eens een kijkje nemen! Ga naar www.citerra.be en plan meteen je bezoek. Wij laten je graag alle troeven van Citerra zien.