Nieuws

Waarom wonen in Limburg? | N78 Vastgoed

In het “verre” Limburg moet je langzaam praten, spreken ze met een zachte g, zingen ze in plaats van te spreken, eten ze altijd vlaai, vieren ze carnaval en loopt de tijd 50 jaar achterop. Het zijn maar enkele clichés over de groenste provincie van Vlaanderen. En zoals dat zo vaak is met clichés kloppen ze niet altijd. Brugge ligt bijvoorbeeld 60 kilometer verder van Brussel dan Hasselt, zingen doen ze alleen in Tongeren en ja, we eten misschien veel vlaai, maar dat is omdat het de beste vlaai van België is.


1/ Wonen in het groen

En Limburg heeft nog heel wat voordelen, zeker voor mensen die er willen komen wonen. Want wij hebben nog ruimte. Groéne ruimte waar een mens tot rust kan komen en de batterijen kan opladen. Zonder op vakantie te moeten gaan. Limburg is een vakantieprovincie, ook voor hen die er wonen.


2/ Gastvrij volk

De Limburgers staan bovendien bekend als een vriendelijk, gastvrij volk dat buitenstaanders graag in de armen sluit. Of het nu andere Belgen, Nederlanders of Duitsers zijn, als je jezelf een beetje openstelt, heb je onmiddellijk contact en gaat de integratie in je nieuwe woonbuurt als vanzelf.


3/ Kennisregio

Je moet ook niet altijd in Brussel of Antwerpen zijn voor toffe jobs met veel mogelijkheden. De regio Luik – Maastricht – Hasselt – Eindhoven – Aken geldt als een “kennisregio” met een grote toekomst. De universiteiten en hogescholen van Luik, Hasselt, Maastricht, Eindhoven en Aken staan allemaal hoog aangeschreven en zetten zwaar in op onderzoek en ontwikkeling met honderden spin-offs die uitgroeien tot bloeiende, moderne bedrijven die aan het front van de digitale ontwikkeling meestrijden. Naast een kenniseconomie is Limburg ook de gateway naar Europa. De provincie geldt als dé logistieke poort met uitvalswegen naar Nederland en Duitsland en met een keur aan grote logistieke bedrijven die er hun warehouses gevestigd hebben. Essers is daarbij maar één voorbeeld.


4/ Geen files

Hét grote voordeel van werken in en rond Limburg is het ontbreken van files, iets wat je gratis enkele uren qualitytime oplevert voor jezelf of je gezin. En bedrijven zien dat ook. De bedrijventerreinen in Limburg lopen intussen vol met nieuwe bedrijven of bestaande firma’s die hier een vestiging openen. Voor die bedrijven is het hechte netwerk van Limburgse ondernemers via Voka, Unizo of VKW een extra troef.


5/ Limburg vakantieland

Naast het werk is er uiteraard vrije tijd en dan zit je in Limburg écht goed. We zijn na de kust de tweede grootste toeristisch attractiepool in België met het fietsroutenetwerk en Bokrijk als speerpunten. Het project “Fietsen tussen het water” in Bokrijk werd overigens door Time Magazine (2,5 miljoen lezers over heel de wereld) opgenomen in de Top 100 van plekken in de wereld die je moét gezien hebben.


6/ Goedkoop wonen

En last but not least zijn de prijzen van gronden en huizen in Limburg nog betaalbaar vergeleken met andere regio’s. Bovendien beschikt Limburg over tal van bouwgerelateerde bedrijven die uitstekend werk afleveren aan aanvaardbare prijzen. Of waarom zouden de autosnelwegen naar Antwerpen en Brussel anders iedere morgen krioelen van de bestelwagens van Limburgse bouwbedrijven, op weg naar een werf in Brabant, Antwerpen of Oost-Vlaanderen?


Conclusie: waarom wonen in Limburg?

Kortom, als je overweegt om in Limburg te komen wonen, niet aarzelen. Het zou wel eens een van de betere beslissingen in je leven kunnen zijn. Ben je op zoek naar een woning? N78 vastgoedkantoor is hét aanspreekpunt voor vastgoedverkoop en -advies in Limburg. N78 Vastgoed is een jong en enthousiast team dat vanuit vertrouwen en professionaliteit haar klanten bijstaat in het héle vastgoedverhaal. Want een huis kopen of verkopen is veel meer dan onderhandelen over de beste prijs.