Nieuws

Waarom je huis virtueel verkopen? | N78 Vastgoed


5 redenen om je huis virtueel te verkopen met 3D visualisaties

Je woning staat te koop, maar hoe trek je kopers aan? Het is vandaag niet meer voldoende om een ‘te koop’ bord in de voortuin te zetten, een vermelding in de krant te plaatsen en een bezoekdag te organiseren. Ook de vastgoedsector gaat mee met zijn tijd. Jonge kopers hebben vandaag hoge verwachtingen van de kwaliteit van informatie die ze online vinden. Een virtuele visualisatie van woningen of woonprojecten, door middel van 3D renderings of virtuele tours, is daarom een must als je je woning aan de beste prijs wil verkopen. In dit artikel leggen we uit waarom.

1/ Virtual reality verkoopt jouw pand online

We leven in een digitaal tijdperk waar kopers eerder online via websites op zoek gaan naar hun droompand, dan dat ze kranten of folders raadplegen. Kopers willen bovendien zo goed mogelijk geïnformeerd worden en snel een beeld van een pand krijgen. Of, in geval van woonprojecten, willen kopers een zo duidelijk mogelijk beeld krijgen van hoe de woningen of appartementen eruit zullen zien, ook het interieur. Het aanbod is zo groot dat kopers in een fractie van een seconde een beslissing nemen of een woning hen aanstaat of niet. De mogelijkheid tot een virtuele rondleiding of de aanwezigheid van 3D beelden kunnen de trigger zijn die hen doet besluiten om jouw woning eens te “bezoeken”.
3D visualisaties helpen kopers om zich in te beelden hoe een nieuw woonproject er zal uitzien.


2/ 3D visualisaties zijn een fluitje van een cent

De virtual tour laat jouw kopers toe op een actieve manier je woning te ontdekken en dit zonder zich te verplaatsen. Aan de hand van kwalitatief hoogstaande beelden en met behulp van extra interactieve hotspots (geluid, video, foto’s) zorg je bovendien voor een onvergetelijke ervaring, waardoor jouw woning niet alleen de aandacht trekt, maar ook langer de aandacht vasthoudt, omdat kopers zich gemakkelijk kunnen inbeelden hoe het is om er te wonen. Met een simpele klik op een smartphone, tablet of laptop kan iedere koper jouw woning bezoeken.


3/ Virtuele tours wekken de interesse van kopers

Uit onderzoek blijkt dat panden met virtuele rondleidingen 40% meer aangeklikt worden dan panden zonder virtuele tours. Ook blijkt dat panden met virtuele rondleidingen 95% meer telefonische aanvragen en 65% meer aanvragen via e-mail krijgen (bronnen: Inman, 2017; realtor.com; realestate.com.au, 2016; Apartments.com, 2016). Dit zorgt niet alleen voor meer interesse in jouw pand, maar ook voor écht geïnteresseerde potentiële kopers die weten wat ze zoeken. De beschikbaarheid van een tour draagt bij aan het vertrouwen in de informatie op de site en dit resulteert een betere en snellere verkopen.4/ 3D rondleidingen helpen kopers hun droomhuis te visualiseren

Een bekende uitspraak luidt: foto’s zeggen meer dan 1000 woorden. Een 3D visualisatie gaat nog een stap verder. Het laat je woning op een levensechte en interactieve manier zien. Met een virtuele tour kunnen kopers iedere kamer in alle rust verkennen en ieder detail bestuderen. Ze kunnen de grootte en indeling van de ruimtes vergelijken met wat ze nu hebben en met wat ze willen, zodat ze weten of de ruimte geschikt is voor hun groeiende gezin bijvoorbeeld. Een 3D visualisatie maakt het gemakkelijk voor kopers om zich in te beelden hoe het is om in het huis te wonen. En dat is een overtuigend verkoopargument. Ook voor de verkoop van bouwgronden is een 3D rendering een geweldige manier om de mogelijkheden te laten zien.
Ook voor de verkoop van bouwgronden zijn 3D beelden een inventieve manier om kopers te helpen hun toekomstig huis te visualiseren.


5/ Virtuele 3D tours sparen de verkoper tijd en geld

Virtuele tours zorgen niet alleen voor meer interesse in jouw pand, maar ook voor écht geïnteresseerde potentiële kopers die weten wat ze zoeken. In plaats van tijdrovende en vermoeiende bezichtigingen en open huizen dagen, blijft een virtuele rondleiding altijd open voor iedereen die wil bezoeken. Dit spaart de verkoper de tijd en middelen die je anders zou besteden aan het plannen van vele bezoeken van mensen die toch niet echt geïnteresseerd zijn.


Conclusie: 3D vastgoed tours zijn een must

Wil jij je pand sneller en beter verkopen? Wil jij enkel potentiële kopers over de vloer krijgen die echt geïnteresseerd zijn? Dan is een virtuele tour van jouw woning een must. Je brengt je pand optimaal in de kijker omdat je kopers een interactieve, levensechte ervaring geeft van jouw pand. Hierdoor krijg je kopers die echt geïnteresseerd zijn waardoor je je woning sneller én aan een goede prijs kan verkopen.