Nieuws

Verkoop industriële panden in Lanklaar door N78 Vastgoed goed voor 100-tal extra jobs

Onlangs bracht immokantoor N78 Vastgoed uit Dilsen-Stokkem een moeilijke deal rond industrieel vastgoed aan de Siemenslaan 10 in Lanklaar tot een goed einde. Zeer tot tevredenheid van beide partijen. Koper Groep Martin Vandereyt uit Zonhoven en verkoper Jos Vaessen uit Dilsen-Stokkem waren allebei opgetogen met het bereikte akkoord. Ook voor de Stad Dilsen-Stokkem en de tewerkstelling in de regio is de verkoop en komst van Groep Martin Vandereyt goed nieuws.

Aan de verkoop ging een heel grondig onderzoek vooraf omdat de panden een bewogen verleden achter zich hadden. Het betreft enkele bedrijfspanden aan de Siemenslaan 10 te Lanklaar waarvan een groot gedeelte al een hele tijd leeg stond. Het terrein van 6,3 ha omvat 27.000m² industriegebouwen. De site werd in 2010 door Jos Vaessen aangekocht met het oog op de uitbreiding van zijn naastliggende bedrijf E-MAX. Omwille van de moeilijkheid van een weg tussen deze site en E-MAX koos Jos Vaessen er uiteindelijk voor om achter de huidige bedrijfshal van E-MAX bij te bouwen. Bijgevolg kwam deze site beschikbaar. 

Moeilijke administratieve klus

Omdat delen van de gebouwen in het verleden samen én apart verhuurd werden, en omdat er diverse vennootschappen in die gebouwen gezeten hadden, er afspraken gemaakt dienden te worden over de zonnepanelen die op de daken liggen en de hoogspannings- en gasleidingen die onder de gebouwen doorlopen, was het een complex notarieel dossier.

Jos Vaessen: “Op notarieel vlak was het inderdaad een hele uitdaging. Maar ik kende N78 en met name Matthijs Van Erum al enkele jaren en wist dat hij gespecialiseerd is op het vlak van de verkoop van industrieel patrimonium. Ik denk zelfs dat je in Dilsen-Stokkem en brede omgeving geen betere expert vindt. Dus was het logisch dat ik met hem in zee ging. En hij heeft mij niet teleurgesteld want met de Groep Martin Vandereyt hebben we in dit complex dossier vrij snel een zeer goede deal kunnen afsluiten.”

Vertrouwen uit het verleden

Matthijs Van Erum is trots op deze verwezenlijking die hij volgens eigen zeggen dankt aan het vertrouwen dat N78 Vastgoed in het verleden opbouwde met Jos Vaessen: “Enkele jaren geleden kregen we de opdracht om een site van 3,5ha waarop 25.000m² industriële gebouwen stonden te koop aan te bieden. Na grondig studiewerk adviseerden we Jos Vaessen om de site in 4 delen op te delen en zo de verkoopbaarheid te vergroten. Met succes, want we vonden op die manier vrij snel 4 kopers en de hele site was in een paar maanden tijd verkocht. Dat zorgde uiteraard voor een vertrouwensrelatie zodat Jos ons ook inschakelde om de verkoop van deze site in handen te nemen. Het was geen gemakkelijke opdracht om een industriesite van die grootte in Dilsen-Stokkem aan de man te brengen, maar uiteindelijk konden we met de Groep Martin Vandereyt een ideale koper vinden voor de totaliteit. Zij zaten immers met grote uitbreidingsplannen en hun site in Zonhoven liet die uitbreiding niet meer toe.”

Uitbreiding noodzakelijk wegens groei

Groep Martin Vandereyt is een gevestigde waarde binnen de bouwsector die zich focust op hoogwaardige houtskeletbouw. Het gestaag groeiend familiebedrijf heeft de laatste jaren zich gefocust op een intern onderzoekstraject dat betrekking heeft op de ontwikkeling van compacte woonmodules in de vorm van volledige, volwaardige woningen of appartementen. Deze woonmodules zijn geschikt voor hoogbouw, zijn compact én volledig afgewerkt.

Stijn Vandereyt: “Wij waren op zoek naar industriële panden om uit te breiden. Op onze locatie in Zonhoven produceren wij houtskeletbouw elementen. Echter voor onze nieuwe tak binnen de groep, Maxxo modules dat ondertussen gespecialiseerd is in het modulair bouwen, waren onze gebouwen in Zonhoven te klein. Vandaar dat we wilden uitwijken naar een locatie met ruimte voor latere uitbreiding. De site in Lanklaar kwam voor ons als geroepen. Nadat ik contact had opgenomen met N78 Vastgoed gingen de zaken zeer snel en werden alle administratieve verplichtingen zo snel als mogelijk afgehandeld. We verhuizen de modulaire bouw nu in z’n geheel naar Lanklaar en schatten dat we daar tegen het einde van het jaar 100 personen tewerk kunnen stellen.”

Tewerkstelling

Matthijs Van Erum (N78 Vastgoed): “Ik ben ervan overtuigd dat de komst van Groep Martin Vandereyt een absolute meerwaarde is voor Dilsen-Stokkem. Het is immers een mooi familiebedrijf actief in een groeiende sector. Als vastgoedmakelaar merken we dat bouwers, architecten én projectontwikkelaars meer en meer in de richting van modulaire bouw kijken omwille van het versnelde bouwproces. Het is bovendien mooi dat er extra tewerkstelling gecreëerd wordt in de regio.”

Dat is ook de mening van burgemeester Sofie Vandeweerd van Dilsen-Stokkem. Zij is opgetogen met de komst van Groep Martin Vandereyt: “We hebben de afgelopen jaren enkele zware sluitingen moeten verteren zodat de werkloosheid bij ons hoger lag dan het gemiddelde. Wij zijn daarom blij met ieder bedrijf dat besluit om zich hier in Dilsen-Stokkem te vestigen. We beschikken gelukkig over twee grote bedrijventerreinen in onze gemeente en verwelkomen iedereen met open armen.”