Nieuws

Nieuwe KMO-zone Lanklaar voor grotere maar ook échte kleine KMO’s

Dat de coronacrisis niet al het economische leven platlegt, wordt bewezen in Lanklaar waar hard gewerkt wordt aan de uitbouw van een nieuwe KMO-zone. Het betreft een zone van 18ha gelegen op het industrieterrein in Lanklaar, richting het Terhills Cablepark en in het verlengde van de Vilvertstraat. Het project wordt uitgerold door N78 Vastgoed uit Dilsen-Stokkem, in opdracht van ontwikkelaars Group GL, De Coster D. en Diliën Metaalwerken uit Houthalen.

Ideaal voor KMO's

Matthijs Van Erum (N78 Vastgoed): “Vermits de KMO’s het overgrote gedeelte van ons economisch weefsel uitmaken, is het noodzakelijk dat ze ook na de crisis volop kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Vandaar dat wij samen met de ontwikkelaars onze schouders zetten onder dit project. De KMO-zone is ook belangrijk voor de stad Dilsen-Stokkem die in een recent verleden door enkele grote sluitingen een groot aantal arbeidsplaatsen zag verloren gaan.”

Toegespitst op kleine KMO’s

Bjorn Lenaers (Group GL): “We beschikten al geruime tijd over deze gronden. Het heeft eventjes geduurd vooraleer we konden overgaan tot de ontwikkeling ervan, maar nu is alles in gereedheid gebracht om te starten met de verkoop. De wegeniswerken zijn achter de rug en worden eerstdaags overgedragen aan de gemeente.”

Matthijs Van Erum: “Het is echt een zone toegespitst op KMO’s. Voorlopig voorzien we 41 loten, maar dat is eigenlijk maar theorie. Er kunnen namelijk zowel grote als kleinere percelen grond ontwikkeld worden. We bieden hier reeds percelen aan vanaf 13a80ca, een relatief kleine oppervlakte die normaal gezien uitzonderlijk en moeilijk te vinden is maar ideaal is voor de ondernemer die zijn huidige garage, kelder of tuinhuis ontgroeid is.”

Design & Build

Matthijs Van Erum: “Een ander groot voordeel is dat de kopers zelf en op eigen tempo kunnen bouwen én bovendien beschikken over buitenruimte rondom hun gebouw. Ze kunnen evenwel ook kiezen voor de formule Design & Build waarbij het volledige bouwproces hen uit handen wordt genomen en een gebouw volledig op maat van hun wensen en noden ontwikkeld en gebouwd wordt.” Alle info via N78 Vastgoed, +32 89 86 18 88 of www.N78vastgoed.be