Nieuws

Dit zijn de energiepremies voor 2019

Het nieuwe jaar is aangebroken en traditioneel horen daar de lijstjes met goede voornemens bij. Nergens zien ze zo veel volk als in fintnesscentra in de maand januari, en ook de dieetboeken gaan als zoete broodjes over de toonbank. Maar, die investeringen zijn vaak maar van korte duur. Wil je écht investeren in een goed voornemen, denk dan eens aan het voornemen om je woning energiezuinig te verbouwen in 2019. Goed voor het milieu én voor je portemonnee op lange termijn.

Als je er op korte termijn nog een extra bonus uit wil halen, dan bekijk je best of je in aanmerking komt voor een energiepremie. We zetten graag de energiepremies die je kan aanvragen in 2019 op een rijtje.


Isolatiepremies (voor woningen gebouwd voor 2006)

Ben je van plan te isoleren? Dan kan je bij je netbeheerer een premie aanvragen afhankelijk van de isolatie die je laat plaatsen.


Installatiepremies (voor woningen gebouwd voor 2014)

Ga je voor een nieuwe warmtepomp of boiler? Dan zijn er ook voor jou specifieke premies van toepassing.

Totaalrenovatiebonus

Totaalrenovatiebonus

Heb je grootse plannen, en ga je 3 of meer investeringen doen? Dan kom je misschien in aanmerking voor een totaalrenovatiebonus: vanaf 3 investeringen uit een pakket van 7 (dakisolatie / vloerisolatie / muurisolatie / isolerende beglazing / ventilatiesysteem / zonneboiler / warmtepomp) ontvang je bovenop de eventuele individuele premies een extra bonus. Deze bedraagt:
  • 1250 € bij 3 investeringen
  • 1750 € voor 4 investeringen
  • 2750 € voor 5 investeringen
  • 3750 € voor 6 investeringen
  • 4750 € voor 7 investeringen
Renoveer je geen huis maar een appartement, dan bedraagt de totaalrenovatiebonus 50% van deze bedragen. Bekijk alle informatie over deze extra premie op www.energiesparen.be/totaalrenovatiebonus

Uiteraard zijn er nog een hoop voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van energiepremies bij de netbeheerders. Gebruik daarom als eerste stap de subsidiemodule van het Vlaams Energieagentschap, waar je makkelijk voor jouw stad of gemeente kan bekijken welke premies je kan aanvragen en bij wie.

Bron: Zimmo.be