Nieuws

8 tips om je huis snel te verkopen

Je wilt je huis verkopen. Het liefst zo snel mogelijk en aan een mooie prijs natuurlijk. Soms kan je geluk hebben en op de eerste dag dat jouw huis in de verkoop staat al meteen de ideale koper over de vloer krijgen. Maar meestal loopt het niet zo vlotjes. Dus wat kan je zelf dan nog doen om je huis beter te verkopen? Wij geven je 8 eenvoudige en goedkope tips die je helpen om het beste bod op je huis te krijgen.


Huur opslagruimte terwijl jouw huis te koop staat

Je huis staat vol met rommel terwijl je bezoekers verwacht: één voor één potentiële kopers van jouw huis. Paniek! Dan maar snel alle spullen in de kasten proppen? Slecht idee, want iedereen die je huis bezoekt, gaat de opslagruimtes bekijken en die ongeorganiseerde, overvolle kasten geven geen goede indruk. Je wilt je woning eigenlijk zo opgeruimd en perfect mogelijk voorstellen. Kies daarom voor een tijdelijke opslagruimte om spullen in op te bergen die je niet nodig hebt in de periode dat je huis te koop staat. Al eens aan ontspullen gedacht? Feestdecoraties, babyspullen, seizoenskleding, die broodbakmachine die je nog nooit hebt gebruikt - ze kunnen allemaal worden opgeslagen of weggedaan. Lees onze tips om te ontspullen hier.


Zet je huis in the picture

Weet jij wat de unieke troeven en probleemgebieden van jouw woning zijn? Een professionele vastgoedmakelaar ziet jouw woning vanuit het perspectief van een koper: hij of zij begrijpt hoe de sterke punten van een huis benadrukt en de gebreken verzacht moeten worden. En dat is belangrijk, want de eerste indruk van jouw huis zijn de foto's op de immobiliën website. Als die niet aantrekkelijk zijn zullen vele potentiële kopers simpelweg wegklikken of -scrollen. Hoe mooi je huis ook is, een paar foto’s met je GSM nemen zal het niet doen verkopen, en zeker niet aan de beste prijs. Je huis zo goed mogelijk in the picture zetten met de beste foto’s is daarom een must.


Vind de juiste makelaar

Ben je overtuigd dat een makelaar inhuren beter is dan je huis zelf verkopen? Goed idee, maar dan moet je ook nog de juiste makelaar vinden. Huur geen makelaar in omdat ze ook een echte fan van je lokale voetbalploeg zijn. Wat er wel toe doet? Veel ervaring in het vak waarmee ze bewijzen dat ze weten hoe ze jouw huis snel kunnen verkopen. Kennen ze jouw buurt? Kennen ze de huidige markt? Weten ze waar kopers op dit moment naar op zoek zijn? Een manier om zeker te zijn: controleer de online klantenrecensies en feedback. Bekijk ook wat de vastgoedmakelaar voor diensten aanbiedt: is dit enkel een vermelding op de meest gekende immobiliën websites, of gaan ze mee met hun tijd en bieden ze ook 3D tours en andere online tools aan die jouw woning echt doen opvallen?


Promoot ook zelf je huis

Laat de marketing en verkoop niet volledig aan je makelaar over. Laat al je buren, vrienden, familie en kennissen weten dat jouw huis te koop staat. Je weet nooit of een vriend van een vriend of een verre verwant misschien op dit moment op zoek is naar een nieuwe woning.


Verwijder gepersonaliseerde items in jouw huis

Natuurlijk zijn de babyfoto's van je kinderen schattig, en ben je helemaal weg van dat grote kunstwerk, maar wanneer je huis te koop staat, kan je ze toch beter van de muur halen. Door persoonlijke foto's, extravagante schilderijen of memorabilia te verwijderen, kan de potentiële koper zich beter inbeelden hoe het is om in jouw huis te wonen. Houdt de inrichting daarom sober en verf die knalrode muur misschien best in een neutrale toon. Het is namelijk niet de bedoeling dat de koper jouw interieurstijl leuk gaat vinden, maar dat hij of zij zich kan inbeelden hoe de eigen meubels en spulletjes hier zouden passen. Als bezoekers beginnen te dromen over jouw woning ben je al een stap verder naar een geslaagde verkoop.


Maak kleine veranderingen met grote impact

Is de keuken verouderd? Ga dan geen dure nieuwe keuken installeren om de waarde van je huis omhoog te krijgen, maar investeer in kleine verbeterprojecten die wél groots effect hebben. Vooral in de keuken en badkamer zal zich dit lonen. Een nieuwe gootsteen in de keuken, of betere verlichting, douchegordijnen en handdoeken in de badkamer zijn goedkoop, maar hebben wel een grote impact op het totaalplaatje en laten kopers zien wat voor potentieel er is.


Fleur je huis op

Een donker of slecht verlichte woning voelt vochtig en deprimerend aan. Fleur het op door natuurlijk licht en licht van lampen te gebruiken. Koop gloeilampen met het hoogste wattage die de ruimtes mooi verlichten. Een nieuwe verflaag kan ook een kamer opvrolijken. Ga voor een licht, neutraal grijs dat zorgt voor een zacht, helder palet, waardoor de kamers groter lijken. Een grondige reiniging helpt ook plinten, ramen en verlichtingsarmaturen op te fleuren.


Pak de buitenkant aan

Misschien heb jij je nooit zorgen gemaakt om de voortuin en de voordeur, maar bij een verkoop is de buitenkant van het huis meestal het eerste dat een koper ziet. Als het er niet goed uitziet, zal een koper niet eens overwegen om naar de rest van de foto’s te kijken en een bezoek in te plannen. Maak je tuin daarom ordelijk door hagen te snoeien en het gazon te maaien. Overweeg om jouw huis, klinkers en de oprit onder druk te poetsen, of verf de omheining opnieuw. Bloemen, met name bij de ingang, voegen een vleugje kleur toe, waardoor je huis levend en uitnodigend aanvoelt.

Wil je persoonlijk advies hoe je jouw huis het beste klaarstoomt voor een goede verkoop? De makelaars van N78 Vastgoed komen graag bij je langs, niet alleen voor een gratis schatting, maar ook om te adviseren hoe je jouw huis het best presenteert op de huidige markt. Want zij weten wat de koper van vandaag zoekt! Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.