De ideale locatie

Bent u op zoek om een eigendom te kopen aan de Costa Blanca Zuid?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De Costa Blanca Zuid ligt aan de Oostkust van Spanje en strekt zich ruwweg uit van Alicante tot Torrevieja, met als absolute hotspot Orihuela Costa. De Costa Blanca is niet alleen gekend omwille van zijn vele schone zandstranden (met blauwe vlag) maar ook voor zijn mooie authentieke dorpjes in het binnenland, zijn vele bekroonde golfresorts, verschillende jachthavens, indrukwekkende gebergtes en zoutmeren. Het aanbod van vastgoed is trouwens zeer gevarieerd en voor ieders budget. Van goedkopere appartementen tot luxe villa's in een golfresort. Ook veel kwalitatieve nieuwbouw, maar zeker geen hoogbouw! Waarom dit deel van Spanje één van de populairste bestemmingen blijft voor vele Belgen blijft leest u hier ...

Microklimaat

De Costa Blanca heeft een buitengewoon klimaat! Door zijn ligging, aan de zee en de bergen, geniet u hier van een uniek microklimaat. 300 dagen zon per jaar, milde winters en in de zomer een aangename 30° Celsius. Jaarlijks zijn er ook maar een 10-tal regendagen.

Dit microklimaat is ook ideaal voor de gezondheid, vooral voor mensen die lijden aan astma en reuma. Mede ook de aanwezigheid van de beroemde zoutmeren hangt hier een gezonde lucht.

Bereikbaarheid

Wilt u vrijdagavond na uw werk vertrekken en op maandagochtend terugvliegen? Geen probleem! Vanuit België (Zaventem, Charleroi, Deurne, Oostende, Luik) en Nederland (Eindhoven, Maastricht) vliegen dagelijks meerdere low cost luchtvaartmaatschappijen en touroperators u in amper 2 uur tijd naar de internationale luchthaven van ofwel Alicante of Murcia. Van daaruit ligt u een uurtje later aan uw zwembad. De luchthaven van Valencia is ook een mogelijkheid, maar dan moet u rekenen op een 2-tal uurtjes rijden. Daarom is deze regio zo populair bij eigenaars van een tweede verblijf. Verblijft u langere tijd ter plaatse, en u wilt uw eigen auto daar ter beschikking hebben, kan u natuurlijk ook altijd de 2.000 km met de auto overbruggen. 

Levenskwaliteit

Het levensonderhoud is er goedkoper als in België, de prijzen voor het dagelijks leven liggen daar beduidend lager. Een bezoek aan een restaurant kan aan heel lage prijzen. De regio is ook veilig en heeft een goede gezondheidszorg met meerdere (zelfs universitaire) ziekenhuizen.

Meer over deze prachtige regio kan u ook terugvinden op www.mijnspanje.be.

Wilt u meer info contacteer ons via ons contactformulier, een kort mailtje via info@n3vastgoed.be of bel ons of stuur een sms via 0475/72.65.57.

  • Deel